Miten voimme auttaa sinua?

 • Parquetvinyl voidaan puhdistaa kotikäyttöön tarkoitetulla höyrypesurilla. Valitse höyrypesurin alhaisin tehoasetus ja käytä lattioiden puhdistamiseen soveltuvaa pehmeää sientä. Käsittele lattian samaa osaa höyrypesurilla enintään 5 minuutin ajan ja noudata aina höyrypesurin valmistajan antamia ohjeita. 

 • Suosittelemme, että Parquetvinyl-lattialla käytetään koville lattioille soveltuvia toimistotuolin rullia. Rullat on tärkeää puhdistaa säännöllisesti. Pienet hiekanjyvät voivat juuttua rulliin ja aiheuttaa naarmuja. Koska tämä on yleinen ongelma, suosittelemme myös suojamaton käyttöä toimistotuolin alla.

 • Lue kaikki tarvittava Parquetvinylin puhdistamisesta tältä sivulta! 

 • Et! Tämän tyyppinen aluslattia on liian pehmeä, paksu ja huokoinen. Parquetvinylin aluslattian on oltava erittäin ohut ja tukeva, eikä se saa puristua kokoon. 

 • Tämä ei ole hyvä idea! Alustan tulisi olla kiinteä (liimattu tai naulattu), ja laminaatin kohdalla näin ei todennäköisesti ole. Sinun on poistettava ensin laminaatti ja mahdollinen aluslattia.

 • Epätasaiset ja kaltevat lattiat on tärkeää erottaa toisistaan. Epätasaisen lattian toleranssi on 5 mm kolmen metrin matkalla. Jos asetat pitkän riman lattialle, riman alla näkyvä rako saa olla enintään 5 mm. Kaltevien lattioiden kaltevuus saa olla enintään 25 mm kahden metrin matkalla. Jos huone on esimerkiksi neljä metriä pitkä (kaltevaan suuntaan), kaltevuus saa olla enintään 50 mm. Jos lattian kaltevuus on liian suuri, lukkoponttijärjestelmään kohdistuva paine on liian korkea ja järjestelmä voi rikkoutua. 

 • Tarvitset vain seitsemän tavallista työkalua: leikkurin, vesivaa'an, lyijykynän, laajenemiskappaleet, taittomitan, kumivasaran ja lyöntikappaleen. 

 • Parquetvinylin koostumus on ainutlaatuinen, ja se sisältää jopa 70 % kalkkikiveä ja noin 29 % PVC-jauhetta. Lisäaineiden osuus on alle 1 %. Laminaatti on valmistettu puukuiduista, jotka saattavat paisua kosteissa huoneissa. Toisin kuin laminaatti, Parquetvinyl ei reagoi käytännössä lainkaan lämpöön ja suoraan auringonvaloon.
  Parquetvinyl tarjoaa seitsemän tärkeää etua laminaattiin verrattuna: se on täysin vedenkestävää, se voidaan asentaa suuriin tiloihin (enintään 400 m²) ilman profiileja, se voidaan asentaa välittömästi, se soveltuu mihin tahansa huoneeseen, sen akustinen luokitus on erinomainen, sen VOC-päästöt ovat alhaiset, ja se on kierrätettävää. (VOC= haihtuvat orgaaniset yhdisteet, jotka saattavat vaikuttaa sisäilmaston terveellisyyteen)

 • Parquetvinyl vaatii kelluvan asennuksen, ja sen on päästävä liikkumaan huoneessa. Tämä liike on tietenkin tuskin havaittavissa. Jätä aina 8 mm:n väli kaikkialle lattian ympärille. Jalkalistat peittävät tämän välin. Jalkalistojen asentaminen ei ole mahdollista kaikissa tapauksissa, kuten asennettaessa lattia WC-istuimen ympärille. Käytä tällaisissa tapauksissa elastista silikonia. 

 • Kyllä, tämä on mahdollista! Noudata aina järjestelmän asennusohjeita. Asentamiseen soveltuu parhaiten järjestelmä, jossa on sekä huone- että lattia-anturit. Termostaatin asetusta valittaessa tulee huomioida sekä huoneen että pinnan lämpötilat. Tämä johtuu kosteuden tiivistymisestä. 

  Lisää tästä kysymyksestä.
 • Parketille tai laminaatille tarkoitetut aluslattiat ovat verrattain paksuja ja vaahtomaisia. Ne eivät sovellu Parquetvinylille, sillä se vaatii tukevan aluslattian, joka ei puristu kokoon. Jos käytetty aluslattia on väärän tyyppinen, lukkoponttijärjestelmään kohdistuva paine on liian korkea ja järjestelmä saattaa rikkoutua ajan kuluessa, jolloin lankut löystyvät. 

 • Ei! Parquetvinyl-lankuissa on pitävä lukkoponttijärjestelmä, eikä niitä tulisi kiinnittää liimalla. Täältä voit ladata asennusohjeet. 

 • Kyllä! Aluslattian tulisi olla vakaa, tasainen ja pölytön. Jos OSB-levyt on kiinnitetty tukevasti, ne eivät aiheuta mitään ongelmia. 

 • Asenna ensin keittiö ja sitten lattia. Parquetvinyl vaatii kelluvan asennuksen, ja se tulisi pitää kelluvana. Raskaat kaapit tai kodinkoneet kiinnittäisivät lattian kiinteästi paikoilleen. 

 • Vaikka Parquetvinyl voidaan asentaa myös kohteisiin, joissa on lattialämmitys, tällaisia asennuksia suunniteltaessa ja toteutettaessa on tärkeää pitää mielessä muutamia asioita. Noudata aina lämmitysjärjestelmän ohjeita. Lisäksi on tärkeää varmistaa, että lattian pinnan lämpötila ei nouse koskaan 28 °C:n yläpuolelle ja että lämpö jakautuu tasaisesti kaikkialle. Onko kyseessä sähkölämmitys vai vesikiertoinen järjestelmä? Myös tämä on tärkeää. Varmista, että sinulla on kaikki tarvitsemasi tiedot.

 • Parquetvinyl voidaan asentaa useimmissa tapauksissa olemassa olevan lattian päälle. Aluslattian tulisi olla vakaa, tasainen ja puhdas. Epätasaisuudet tai syvät saumat tulee tasoittaa ennen asennusta. Aluslattia ei saa puristua kokoon, eli se ei siis saa olla esimerkiksi kokolattiamatto. Jos Parquetvinyl asennetaan puulattian päälle, löystyneet tai irralliset lankut tulee kiinnittää ennen asennusta. Parquetvinyl vaatii kiinteän alustan, eikä sitä tulisi asentaa kelluvan lattian, kuten laminaatin, päälle.

 • Kaikki ohjeet ja Parquetvinylin asennusta koskeva video löytyvät tästä.

 • Aluslattia ei ole aina välttämätön, mutta se tarjoaa monia etuja. Ensimmäinen näistä eduista käy ilmi heti lattian asennusta aloitettaessa, sillä aluslattia korjaa epätasaisuudet kokonaan tai osittain. Asennus itsessään onnistuu lisäksi huomattavasti nopeammin. Tärkein etu on kuitenkin, että aluslattia vaimentaa askelääntä. Ero on selkeästi kuultavissa. Joissakin mallistoissa on integroitu aluslattia. Tämä tarkoittaa, että erillistä aluslattiaa ei tarvita – itse asiassa sitä ei saa käyttää. 

 • Ilman muuta! Jos kyseessä on uusi rakennus, suosittelemme, että keittiö asennetaan ennen lattiaa. 

 • Ilman muuta! Parquetvinyl on täysin vedenkestävää, ja se soveltuu käytettäväksi myös kylpyhuoneissa. Tämä koskee myös mallistoja, joissa on integroitu aluslattia. Lapset voivat temmeltää ja polskia sydämensä kyllyydestä. Pyyhi kuitenkin kastunut lattia kuivaksi 24 tunnin sisällä. Seisova vesi voi tunkeutua saumoihin ja aiheuttaa ongelmia (esim. home tai epämiellyttävät hajut). 

 • Ei. Kokolattiamatto on poistettava ensin. Aluslattia tulee tämän jälkeen tasoittaa, ja mahdolliset liimajäämät, pöly jne. tulee poistaa.

 • Lattian ja seinän väliin tulisi jättää aina 8 mm:n laajenemisväli. Tämä ei ole tarpeen, jos lattia jatkuu yhtenäisenä toiseen huoneeseen. Parquetvinyliä voidaan asentaa jatkuvana enintään 400 m² tai 20 juoksumetriä.

 • Vinyylilattian valmistaminen ilman pehmittimiä ei valitettavasti ole mahdollista. Lupaamme kuitenkin, että se ei sisällä ftalaatteja tai haitallisia pehmittimiä. Tämän ansiosta haihtuvien orgaanisten aineiden päästöt ovat minimaaliset - yli sata kertaa pienemmät kuin eurooppalainen raja-arvo - ja huoneen ilmanlaatu on optimaalinen. Tämä tekee siitä ihmis- ja luontoystävällisen tuotteen.

  Tiesitkö, että Parquetvinylillä on A+-merkki?
  Ja että parkettivinyyli on myös REACH-asetuksen mukainen?

 • Kyllä! Kumi saattaa sisältää vinyylin kanssa reagoivia aineita, jotka voivat aiheuttaa pysyviä värimuutoksia. Varo esim. ostoskärryjen ja polkupyörien kumipyörien aiheuttamia vaurioita. Suosittelemme myös, että käytät ovimattoja, joiden alapuoli ei ole kumia. 

 • Parquetvinyl-lattia on täysin vedenkestävä, helppohoitoinen ja helppo asentaa, ja se voidaan asentaa myös suuriin tiloihin (enintään 400 m²) ilman profiileja. Se voidaan asentaa välittömästi, se soveltuu mihin tahansa huoneeseen, sen akustinen luokitus on erinomainen, sen VOC-päästöt ovat alhaiset, ja se on kierrätettävä. (VOC= haihtuvat orgaaniset yhdisteet, jotka saattavat vaikuttaa sisäilmaston terveellisyyteen)

 • Käyttöluokka viittaa kokolattiamatto-, vinyyli-, laminaatti- ja parkettilattioille tarkoitettuun yleiseen luokitusjärjestelmään, joka kuvaa, minkä tyyppisessä ympäristössä lattiaa voidaan käyttää. Esimerkiksi luokka 32 soveltuu asuintiloihin ja kevyeen käyttöön julkisissa tiloissa, luokka 33 soveltuu asuintiloihin ja kevyeen tai kovaan käyttöön julkisissa tiloissa ja luokka 34 soveltuu asuintiloihin ja kevyeen, kovaan tai erittäin kovaan käyttöön julkisissa tiloissa. 

  Lisää tästä kysymyksestä.
 • Parquetvinyl on juuri ja juuri 4 mm paksua, ja sen paksuus yhdessä integroidun aluslattian kanssa on vain 5 mm. Tämä tarkoittaa, että Parquetvinyl on mahdollista asentaa olemassa olevan lattian päälle ilman, että oviin tarvitsee tehdä muutoksia. 

 • Poikkeuksellisen realistiset sisutukset perustuvat älyteknologiaan. Tiesitkö, että Parquetvinylistä 70 % on kalkkikiveä, johon on sekoitettu noin 25 % PVC:tä? Valmistuksen aikana eri kerrokset puristetaan vahvaksi, ohueksi lankuksi. Liimaa ei käytetä. Pinta on yllättävän todentuntuinen! Joissakin mallistoissamme on ”synkronoitu puukuvio”. Jos siis näet oksan tai puun syyn kuviossa, voit myös tuntea sen sormillasi. Lukkoponttijärjestelmää pidetään yhtenä markkinoiden helpoimmista. Sen ansiosta asennus on helppoa ja nopeaa, ja saumat ovat taatusti vesitiiviit. Useimmissa lattioissa on integroitu IXPE-aluslattia. Sillä on vain hyötyjä: alustan pienten epätasaisuuksien kompensointi, lattian huomattavasti nopeampi asennus, parempi äänenvaimennus ja tietenkin se, että erillistä aluslattiaa ei tarvita.

  Lisää tästä kysymyksestä.
 • Parkettilattian ja laminaattilattian koostumus on hyvin erilainen. Parkettilattia sisältää jopa 70 % kalkkikiveä, noin 29 % PVC-jauhetta ja alle 1 % lisäaineita ja pigmenttejä. Laminaatti taas koostuu puristetuista puukuiduista. Pieni yhteenveto eduista, joita Parkettivinyylillä on tavalliseen laminaattilattiaan verrattuna: 100 % vedenpitävä, pystyy käsittelemään suuria pintoja ilman profiileja (jopa 400 m²), ei vaadi akklimatisointia, sopii jokaiseen huoneeseen, saa hyvät akustiset pisteet, alhaiset VOC-päästöt.

 • Vaikka Parquetvinyl näyttääkin aivan aidolta parketilta, se ei sisällä lainkaan puuta. Sen ainutlaatuinen koostumus sisältää jopa 70 % kalkkikiveä. Se on tämän ansiosta erittäin tukevaa ja vedenkestävää, ja se soveltuu mihin tahansa huoneeseen. Vaikka aidolla parketilla onkin täysin luonnollisena tuotteena aivan omanlaisensa luonne, siihen liittyy myös rajoituksia: se ei ole vedenkestävää, se vaatii paljon hoitoa, ja se on kalliimpaa.

 • Toisin kuin tavanomainen vinyyli, Parquetvinyl ei reagoi käytännössä lainkaan lämpöön ja suoraan auringonvaloon. Se on huomattavasti stabiilimpaa. Parquetvinyl ei lisäksi sisällä pehmentimiä, joten se ei vaikuta huoneen ilmanlaatuun.